Herenboeren-nieuws nr 3
maart 2021

Agenda

 
Alle rondwandelingen in Boxtel zijn voorlopig afgelast.
 

Steeds meer belangstelling voor Herenboerderij Soest

Gooi een steen in de vijver van de landelijke publiciteit en de rimpels worden golven op lokaal niveau. De uitzending van Zembla van 28 januari bijvoorbeeld leverde veel aanmeldingen op voor de twee informatiesessies die we onlangs hielden. Op 18 en 23 februari konden mensen via Zoom alles te weten komen over Herenboeren in Soest. Op beide avonden waren meer dan twintig mensen digitaal aanwezig. Het leverde meteen een flinke hoeveelheid intentieverklaringen op.
Lees meer over dit succes.

Meer over kringlooplandbouw

Het is een begrip dat je steeds vaker hoort als de oplossing voor mestoverschotten en stikstofproblemen: kringlooplandbouw. Minister Schouten schermt ermee, op het ministerie van LNV is het tot speerpunt van het beleid gemaakt, en ook Herenboeren beschouwt het als een belangrijk uitgangspunt voor de herenboerderijen. Maar wat is het nu eigenlijk precies?
Lees meer

Voedselbossen: natuurlijke landbouw optima forma?

Herenboeren maakt zich sterk voor herstellende landbouw en een opzet die het mogelijk maakt om met een gesloten (mest)kringloop gezond voedsel te produceren. Herenboerderijen dragen bij aan de biodiversiteit door bijvoorbeeld in te zetten op strokenteelt en zorgvuldig omgaan met de bodem en het bodemleven. Ook voedselbossen streven na voedsel te leveren zonder de natuur geweld aan te doen.
Lees meer

Slow Food Youth Network - jongeren zetten zich in voor gezond en fair voedsel

Dat jongeren begaan zijn met het klimaat, konden we misschien wel opmaken uit de grote klimaatdemonstraties die vorig jaar plaatsvonden, voordat corona ook dat onmogelijk maakte. Maar dat zij zich verenigen om te ijveren voor een ‘goed, schoon en eerlijk voedselsysteem’, dat ligt misschien wat minder voor de hand.
Lees meer

Herenboeren Nederland wordt 2e bij ‘Gezonde Innovatie Awards’

Enige tijd geleden berichtten we hier over de deelname van Herenboeren Nederland aan de eerste editie van de ‘Gezonde Innovatie Awards’, een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezond eetpatroon.
Lees meer

Nieuws van andere Herenboerderijen

Herenboerderij ’t Groene Hart heeft een locatie!
In Leimuiden, om precies te zijn aan de Vriezenkoop Noord, zal de eerste Herenboerderij in het Groene Hart ontwikkeld worden. De locatie is een bestaande boerderij, die 7 generaties lang in het bezit was van de familie Van Egmond. Gefeliciteerd, collega’s! Veel succes! Lees meer over deze nieuwe loot aan de Herenboerenstam hier

Startschot voor Rotterdam de boer op!
Herenboeren Nederland stroopt de mouwen op om met Natuurmonumenten en 17 andere partners de droom ‘Rotterdam de boer op!’ te realiseren. Het is de start van een grote omwenteling op het Rotterdamse platteland èn in de stad: meer biodiversiteit op het Rotterdamse platteland, (h)eerlijk regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. De Nationale Postcode Loterij kent vijf miljoen toe om een start te maken met deze gezamenlijke droom. Herenboeren is ook partner omdat deze beweging meer mensen uit Rotterdam en omstreken de komende jaren in staat stelt zich aan te sluiten bij hun eigen coöperatieve Herenboerderij.
Lees hier het artikel

Dit is de nieuwsbrief van Herenboeren Soest e.o. die iedere maand verschijnt. Je ontvangt Herenboerennieuws omdat je aangaf interesse te hebben in gezond, lekker en duurzaam voedsel dat van dichtbij komt.

Contactgegevens:
soest@herenboeren.nl
T 06-53789002 (Henk Vroom)

Je kunt je hier uitschrijven.