Herenboeren-nieuws nr 4
april 2021

Agenda

 
13 april   Informatie sessie, Herenboeren Soest (20:00 - 21:30 uur),
via ZOOM (Aanmelden)
 
.. .. .. .. Alle rondwandelingen in Boxtel zijn voorlopig afgelast.
 

Herenboeren Zoomen weer

Na twee succesvolle informatieavonden via Zoom hebben we de smaak te pakken. Op dinsdagavond 13 april a.s. is er weer zo’n sessie. We merken dat er steeds meer spontane verzoeken komen van mensen die via televisie of radio attent gemaakt worden op Herenboeren. Dat leverde in februari tientallen deelnemers op. Na de informatieavonden stroomden de ondertekende intentieverklaringen binnen. We passeerden zelfs de grens van 150! Daarover lees je elders in deze nieuwsbrief meer.
Lees meer over dit succes.

Omgevingsgericht Ondernemen
De afstand tussen boer en burger wordt steeds wat kleiner

De boer(in) produceert het eten dat wij dagelijks nodig hebben. Door marktwerking en schaalvergroting is de afstand tussen burger en boer in de afgelopen decennia steeds groter geworden. Er zijn natuurlijk heel veel initiatieven die dit gat weer proberen te verkleinen - zoals Herenboeren. Het inzicht dat de afstand tussen boer en burger kleiner moet is veelbesproken. De term ‘omgevingsgericht ondernemen’ kom je op dit gebied steeds vaker tegen.
Lees meer

Oppotten maar!
Verpakkingsvrije boodschappen van Pieter Pot

In 2019 startten oprichters Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt de allereerste verpakkingsvrije online supermarkt. De voornaamste reden was om duurzame keuzes en het verpakkingsvrij boodschappen doen makkelijker te maken voor mensen. Pieter Pot bezorgde in eerste instantie op de fiets en alleen in Rotterdam, inmiddels worden de producten, verpakt in weckpotten, door heel Nederland bezorgd. Lege potten worden mee teruggenomen, gewassen en vervolgens opnieuw gevuld.
Lees meer

Witlof met paprika en champignons (2 personen)

De dagen zijn weer langer en de temperaturen lopen weer op, tijd voor een lente recept! Serveer deze witlofschotel met gebakken aardappeltjes of krieltjes.

Lees het recept op de site
Eet smakelijk!

Het 150e lid van Herenboeren Soest is een kersvers Soesters stel! Maak kennis met Justin en Juliët

Justin de Witte kan een brede grijns niet onderdrukken als hij vertelt hoe ze elkaar ruim 4 jaar geleden hebben ontmoet, Juliët en hij: ”In de trein! De trein naar het zuiden!” Hij, onderweg van Almelo naar studiewoonplaats Eindhoven, zij, tevens vanuit Almelo, richting Maastricht. “Er was weer eens vertraging, en we moesten ook nog een stuk met de bus. Telkens kwamen we elkaar weer tegen. Toen zijn we maar samen gaan koffiedrinken, en ook samen verder gereisd,” vult Juliët Holtschlag aan. En, was de vonk direct al overgesprongen? Juliët: “De volgende dag belde hij al op, of ik mee ging schaatsen. De rest is geschiedenis!”
Lees meer

Nieuws van Herenboeren Nederland

Herenboerderij De Groote Heide in Soerendonk
In Soerendoenk maakte de Herenboerderij vorig voorjaar ondanks corona een voortvarende start. In het tweede jaar van haar bestaan wil het herenboereninitiatief verder groeien en nog meer een echte boerderij worden.
website De Groote Heide

To bio or not to bio
Herenboeren Nederland ligt er niet wakker van. Formeel zijn de Herenboerderijen niet SKAL-gecertificeerd (SKAL is de organisatie die toezicht houdt op de biologische keten). Maar dat betekent niet dat ze niet natuur- en diervriendelijk opereren.
Lees hier het artikel

Dit is de nieuwsbrief van Herenboeren Soest e.o. die iedere maand verschijnt. Je ontvangt Herenboerennieuws omdat je aangaf interesse te hebben in gezond, lekker en duurzaam voedsel dat van dichtbij komt.

Contactgegevens:
soest@herenboeren.nl
T 06-53789002 (Henk Vroom)

Je kunt je hier uitschrijven.