Herenboeren-nieuws nr 6
juni 2021

(online versie)
praamgrachtwillemshoevejachthuislaan

Hallo 
Hiep hiep hoera! We hebben een plek!

We zijn ontzettend blij dat we na onze zoektocht van bijna vier jaar kunnen melden dat Herenboeren Soest een plek heeft gevonden. Wij worden de nieuwe gebruikers van de Willemshoeve aan de Jachthuislaan, met bijbehorend erf en circa 16 ha landbouwgrond langs de Biltseweg (Gemeente Soest) en de Praamgracht (Gemeente Baarn). Het mogen verwerven van zo’n gave plek, een Soester monument geladen met koninklijke historie, dat vervult ons in de eerste plaats met dankbaarheid richting de huidige eigenaren. We voelen ons ook schatplichtig aan het in stand houden en verduurzamen van dit monument, tot het doorgeven van z’n historie, tot het creëren van een gave plek voor mens, dier en natuur met een brede betekenis. We willen een plek van verbinding en waarde van maken, niet alleen voor de leden van de Herenboerderij maar voor iedereen die mee wil genieten. Een plek die, denken wij, in veel opzichten van toegevoegde waarde is voor Soest, Baarn en omgeving.

... en een naam

We onthullen ook graag alvast de nieuwe naam, passend bij deze plek, namelijk: Herenboerderij Willemshoeve.

Meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen dan we hier doen – er is nog veel werk aan de winkel eer we ook echt kunnen beginnen. Wil je meer weten over onze op te zetten boerderij? Of over Herenboeren, hoe het werkt en wat het betekent om Herenboer te zijn? Of overweeg je misschien ook om lid te worden van Herenboeren Willemshoeve? We hebben nog plek, maar niet meer zoveel, dus mocht je echt interesse hebben, teken dan hier  de intentieverklaring; wil je meer weten dan ben je van harte welkom op onze informatieavond via Zoom, die plaatsvindt op 16 juni.
Je kunt je hier opgeven. Je ontvangt dan een bevestiging per mail en vóór 16 juni een uitnodigings mail met de Zoom link.
De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Welkom!

Het is goed om te weten dat we tot het moment van overdracht nog geen gebruikers zijn van deze plek. Dus mocht je nieuwsgierig zijn naar deze locatie, wandel of fiets er eens langs, maar ga niet het land of het erf op.

Trots

Het was een hele reis om te komen waar we nu zijn. Vanaf midden 2017 hebben we onze schouders eronder gezet om een Herenboerderij in onze mooie omgeving te realiseren. We zijn heel trots op het resultaat en dankbaar voor de steun die we ontvingen van alle mensen die ons hun vertrouwen gaven.

mensen
kippen

Dit is de nieuwsbrief van Herenboeren Soest e.o. die iedere maand verschijnt. Je ontvangt Herenboerennieuws omdat je aangaf interesse te hebben in gezond, lekker en duurzaam voedsel dat van dichtbij komt.

Contactgegevens:
soest@herenboeren.nl
T 06-53789002 (Henk Vroom)

Je kunt je hier uitschrijven.